Ping Blog bersama Woah! Corner


Ping blog ni korang pun dah tau ape kan. Korang nak PING BLOG, senang je. Korang perlu buat beberapa langkah tu je. Banyak kelebihan Ping Blog ni, antaranya kalau ping blog kat Woah! Ping ni tiap kali koang hapdet blog, entri korang akan keluar kat bloglist kat bawah tu. Besarlah kebarangkalian keyword korang akan ditemui orang enjin carian macam google atau bing kalau entri korang terpampang kat mana-mana laman ping. Jadinya WOAH!

LANGKAH-LANGKAH:
a) Letak 125x125 banner Woah! corner kat blog korang.

125x125 BANNER


b) Pastu tinggalkan URL blog dan kod berkaitan kat ruangan komen. Kemudian pilih satu genre blog korang paling bersesuaian di antara genre-genre yang tersedia. Setakat ni ada 6 genre iaitu; ROHANI, HIBURAN, PERSONAL/DIARI, NOVEL/CERPEN/CERITA-CERITI, TUTORIAL & BISNES.

Kalau korang ada genre cadangan. Cadangkan saja di ruang komen.


Itu je yang korang perlu buat. Nanti Lil' Nganga akan masukkan blog korang dalam widget. Ping!

Kalau korang suka, Lil' Nganga pun suka. Jadinya WOAH!

Selamat menge-ping blog yo!

11 comments:

nurdani said...

genre blog saya ada ke semua jenis tu

Lil' Nganga said...

Dani, bagi la satu. Boleh Lil' masukkan dalam bloglist. hehe

rasta said...

banner dh pasang dalam blog rasta....

rasta said...

http://bikersbrits.blogspot.com/2011/10/triumph-tiger100.html

zaffira said...

orait...dah letak side badge kat sini :

http://zaffiraghawas.blogspot.com

blog sy more to diari & cerita-ceriti

thanks! ;)

n a d e a said...

done ! my blog is my diary ;)

http://bittersweetofherlife.blogspot.com

keri ikhwan said...

Kategori : ROHANI, HIBURAN, CERITA-CERITI, TUTORIAL

http://ilusi-fantasidunia.blogspot.com/

Alfian J. said...

Salam. Sudah letak banner Woah!

http://www.place2how-to.com/

Genre: TUTORIAL

Zurina J. said...

Sudah letak banner.

url blog saya http://elektromitoskopic.blogspot.com/

genre blog = personal

N A T A S Y A ツ said...

singgah follow , (;

Razif Mokji said...

beres banner tlh dilekatkan

url : http://razifredz.blogspot.com

genre : ROHANI, PERSONAL/DIARI, NOVEL/CERPEN/CERITA-CERITI.

Post a Comment

Banner Korang

 

© 2011 | Home | Ping Blog Anda | SiTEMAP | ShoutBOX